x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Aug 2005   •   00:00
CANCER. Cercetatorii sud-coreeni au clonat porci modificati genetic, pentru a produce o proteina utila in combaterea cancerului. Coreenii au clonat patru porci femele pentru ca laptele pe care il produc sa contina citokine granulocite-macrofage (GM-CSF), care stimuleaza producerea de globule albe. Proteina este recomandata pacientilor cu leucemie si anemie sau celor al caror numar de globule albe s-a diminuat din cauza unui tratament impotriva cancerului. Pretul ei este insa extrem de ridicat, ajungand pana la 600.000 de dolari pe gram din cauza raritatii ei.

FERICIRE. In ciuda faptului ca tara lor este considerata cea mai potrivita pentru o viata frumoasa, norvegienii sunt cel mai trist popor din regiunea nordica. Pe o scara de la 1 la 10, unde 1 inseamna depresie profunda, iar 10 fericire ametitoare, norvegienii au obtinut un punctaj de 7,4 intr-un studiu realizat de World Database of Happiness. Potrivit cercetatorilor, cresterea constanta a nivelului de viata in Norvegia submineaza starea de satisfactie.

CRIZA. Cei 400 de pacienti internati la Spitalul de Psihiatrie de la Gura Ocnitei (judetul Dambovita) risca sa ajunga in strada, deoarece spitalul nu mai are bani pentru medicamente si mancare. La inceputul anului 2005, conducerea spitalului a fost solicitat de la Guvern suma de 70 de miliarde de lei vechi, insa au fost alocati numai jumatate din banii ceruti. Medicamentele care li se administreaza acum bolnavilor sunt imprumutate de la farmacii, de la psihiatrii, din judet sau de la medicii de familie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă