x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Aug 2005   •   00:00
ABUZURI. Cel putin un adolescent belgian din sase este violent cu parintii sai, abuzul emotional fiind cea mai comuna forma de violenta arata un studiu realizat de Universitatea din Bruxelles. Profesorul universitar Kim Van Langenhove a analizat reactiile a 479 de adolescenti cu varste intre 13 si 19 ani, ajungand la concluzia ca santajul emotional si violenta - emotionala, dar si fizica - impotriva parintilor sunt intalnite in 13%-15% din familii. Fenomenul abuzurilor la adresa parintilor este intalnit atat in randul fetelor, cat si al baietilor, cel mai adesea fiind victime mamele.

ALCOOL. Cele mai recente studii arata ca britanicii consuma din ce in ce mai mult alcool, in timp ce in celelalte tari europene se poate observa o scadere a consumului. Cantitatea de bere, vinuri si bauturi spirtoase cumparata in Franta si Germania a scazut considerabil, sustine compania Mintel, care face studii de piata. Studiul mai arata faptul ca in aceste trei tari cei mai mari consumatori sunt barbatii.

TIFOS. Un caz de febra tifoida a fost inregistrat la Spitalul de Boli Infectioase din Galati. Persoana depistata a venit din India, unde a contractat microbul. Boala s-a declansat la Galati. Analizele de laborator au confirmat diagnosticul de febra tifoida si paratifoida, pacientul fiind transferat la un spital din Capitala. In prezent, este tratat la domiciliu. "Nu reprezinta nici un pericol pentru noi, deoarece boala a fost adusa din India, iar pacientul este in tratament spre vindecare", a spus dr. Sorin Ungurianu, seful Directiei de Sanatate Publica Galati.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă