x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Ian 2007   •   00:00
ALCOOLISM. Femeile cu studii superioare au mai multe probabilitati de a abuza de alcool in tinerete fata de femeile mai putin educate. O femeie cu mai putine studii devine mama foarte devreme si se abtine de la consumul de alcool la aceasta varsta. La studiul realizat la Centrul pentru epidemiologie si biostatistica pediatrica de la Institutul pentru Sanatatea Copilului din Londra au participat 11.500 de barbati si femei. Barbatii mai putin educati prezinta cu 66% mai multe probabilitati de a face exces de alcool fata de cei cu studii superioare, indiferent de varsta.

SILUETA. Rasul practicat in reprize zilnice de cel putin 15 minute poate ajuta la slabit. Un studiu efectuat la Universitatea Vanderbilt din Nashville (SUA) a descoperit ca dozele zilnice de ras pot arde pana la 2,5 kilograme de grasime pe an. S-a constatat ca rasul provocat de un film de comedie poate consuma aceeasi energie ca si cea necesara pentru o plimbare de aproape un kilometru.

IN TOP. Bolile psihice ocupa primul loc in Prahova in stabilirea cauzelor invaliditatii. In cursul anului trecut s-au inregistrat aproape 9.200 de persoane cu afectiuni psihice, care au primit pensie de invaliditate. Chiar daca in ultimii doi ani numarul cazurilor inregistrate a scazut cu 25%, afectiunile psihice raman in continuare pe primul loc, ca si in anii 2004 si 2005. Alte cauze in stabilirea pensiei de invaliditate sunt bolile cardiovasculare, inregistrandu-se peste 7.000 de cazuri in 2006, tumorile si bolile sistemului nervos, cu peste 1.500 de cazuri fiecare, si TBC, cu aproape 1.000 de cazuri.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă