x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Aug 2005   •   00:00
BARLAD. La inceputul lunii septembrie se va deschide un cabinet de medicina cuantica la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Barlad. In acest cabinet, pacientii vor avea acces la un aparat care permite unui singur medic stabilirea in aproximativ o ora si jumatate a unui diagnostic obiectiv. Aparatul analizeaza portiunile mici de energie (cuanti) eliberate de organele pacientului. In acest mod este posibila depistarea parazitilor din organism, a alergenilor, a microbilor patogeni.

FUMAT. Costurile fumatului pasiv la americani se ridica la aproximativ 4,98 miliarde de dolari in fiecare an, arata o statistica realizata in Statele Unite. Aceasta suma reprezinta cheltuielile pentru tratamentul bolilor de inima si al afectiunilor grave, cum ar fi cancerul pulmonar, astmul sau alte boli. "Chiar daca efectele negative ale fumatului pasiv sunt reduse in comparatie cu cele ale fumatului activ, numarul celor expusi fumului la mana a doua este foarte mare si, de aceea, costurile sunt foarte ridicate", arata Donald Behan, unul dintre realizatorii statisticii.

FILIALA. Asociatia Asiguratilor pentru Sanatate din Romania (AASR), infiintata de cateva luni, are din aceasta saptamana filiala si la Suceava, pentru a veni astfel in sprijinul asiguratilor din judet. "In calitate de beneficiari, dar si de contribuabili la sistemul de asigurari de sanatate, toti asiguratii au dreptul de a cunoaste ce se intampla cu contributiile lor, cum se utilizeaza, unde se duc", a spus Adrian Cojocaru, presedintele AASR.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă