x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

18 Aug 2005   •   00:00
ANALGEZICE. La femei, dozele ridicate de analgezice, cum ar fi ibuprofenul si paracetamolul, cresc tensiunea arteriala. In urma unor studii, medicii americani trag un semnal de alarma in ceea ce priveste abuzul de analgezice. Ei sustin ca femeile intre 34 si 53 de ani care utilizeaza mai mult de 400 mg de analgezice pe zi prezinta un risc cu 60% mai mare de crestere a tensiunii arteriale. Studiile au aratat ca singurul analgezic care nu creste tensiunea arteriala este aspirina.

E-MAILURI. Psihologii suedezi cred ca tratarea pacientilor prin e-mailuri ar putea fi o solutie mai ieftina si cu aceleasi rezultate precum terapia traditionala. In primavara acestui an, cercetatorii au tratat de depresie 90 de persoane. Pacientii si psihologii si-au scris e-mailuri mai lungi o data pe saptamana si unele mai scurte atunci cand primii doreau sa stea de vorba cu medicii, neasteptand intalnirea saptamanala. Unora chiar li s-a parut mai usor sa-si marturiseasca problemele.

CONSULTATII. Zeci de bolnavi s-au inghesuit la Clinica de Ortopedie din Timisoara, pentru a fi operati sau consultati gratuit de medici din Statele Unite, specializati in chirurgia coloanei. Echipa se afla pentru a cincea oara in Timisoara, unde va ramane toata saptamana aceasta. "Majoritatea operatiilor pe care le facem sunt in zona lombara. Noi putem sa indepartam presiunea care apasa nervii ce trec prin picior, astfel ca pacientii sa poata merge fara dureri", a spus dr. Scott Webb, chirurg ortoped la Institutul de Chirurgie Spinala din Florida.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă