x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Aug 2005   •   00:00
ANOMALII. Cercetatorii sustin ca exista o legatura intre performanta sportiva si cel putin o anomalie din punct de vedere fizic. Medicii au constatat ca Matthew Pinsent, cvadruplu campion olimpic la canotaj, avea o capacitate pulmonara de 8,5 litri, cu doi litri mai mult decat cea a colegului sau de echipa, Steve Redgrave. De asemenea, un alt canotor, Josh West, participant la patru curse Oxford-Cambridge, are o capacitate pulmonara mai mare, de 8,9 litri.

PARADOX. O femeie din statul american Carolina de Nord, Merab Morgan, in varsta de 35 de ani, a slabit printr-o dieta unica. Ea a mancat exclusiv produse fast-food timp de 90 de zile, avand grija sa nu depaseasca 1.400 de calorii zilnic si evitand cartofii prajiti. Mai precis, a consumat exclusiv hamburgeri, inghetate si salate, cheltuind in medie zece dolari pe zi pentru hrana. Femeia sustine ca, in acest fel, greutatea ei a scazut de la aproape 103 kilograme la putin peste 86. Totusi, medicii pastreaza distanta fata de un asemenea regim, avertizand asupra pericolelor alimentatiei prea bogate in grasimi, deoarece predispune la boli cardiovasculare.

STATISTICI. Speranta de viata a barbatilor din Rusia este cea mai redusa din Europa, a anuntat serviciul de statistica al Federatiei Ruse. Acest indice a fost evaluat la 58,8 ani in 2004, ceea ce marcheaza o usoara ameliorare fata de anul anterior, cand speranta de viata a barbatilor din Rusia era de 58,6 ani. Potrivit serviciului de statistica, speranta scazuta de viata a rusilor este influentata de mortalitatea ridicata provocata de bolile cardiovasculare etc.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă