x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Aug 2005   •   00:00
VIRUS. Populatia din zonele afectate de inundatii din judetul Alba a fost avertizata in privinta pericolului infectarii cu virusul West Nile, care este transmis de tantari si afecteaza sistemul nervos central. Potrivit purtatorului de cuvant al DSP Alba, dr. Cristina Galos, avertizarea a fost transmisa in scop preventiv. Pana acum, in judet nu a fost inregistrat nici un caz de infectare cu virusul West Nile. Galos a adaugat ca, in aceasta perioada, DSP Alba continua vaccinarile in zonele grav afectate de inundatii.

GRATUIT. In luna august se va desfasura la nivel national, in toata reteaua de farmacii Sensiblu, o campanie de masurare gratuita a tensiunii arteriale, destinata prevenirii si controlului afectiunilor cardiovasculare. Mai mult decat atat, valorile determinate vor fi inregistrate pe un formular, cu care pacientii pot merge la medicii de familie in situatia in care tensiunea este mai mare sau mai mica decat valorile normale. Cadrele medicale vor sta la dispozitia pacientilor trei zile pe saptamana, le vor masura tensiunea si le vor da sfaturi privind valorile inregistrate.

ALIMENTATIE. Copiii adopta obiceiul de a manca nesanatos inspirandu-se de la eroii productiilor televizate, potrivit unui sondaj facut in randul parintilor si citat de SkyNews online. Personajul Homer Simpson al seriei de desene animate "Familia Simpson" promoveaza un stil de viata nesanatos. De asemenea, apetitul participantilor la concursul "Big Brother" pentru alcool, cartofi prajiti si dulciuri reprezinta un exemplu prost pentru tinerii telespectatori. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1.949 de persoane din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă