x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Aug 2005   •   00:00
VACCINARE. De frica injectiilor, foarte multi prahoveni din zonele afectate de inundatii refuza sa fie vaccinati antihepatic, antitetanos sau antitifoidic de catre medicii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Prahova, transmite Mediafax. In ultimele zile, medicii din cadrul DSP Prahova au vaccinat antihepatic 144 de persoane, antitifoidic 289 de persoane, iar alti 290 de prahoveni din cele 12 localitati au fost vaccinati antitetanos. Potrivit DSP Prahova, multi prahoveni din zonele afectate de inundatii refuza insa sa fie vaccinati, celor mai multi dintre ei fiindu-le frica de injectii.

FOCAR DE HEPATITA. Medicii vasluieni au depistat un focar de hepatita A in localitatea Sarbi, comuna Banca, dupa ce mai multi copii au fost internati in stare grava la Spitalul de copii "Sfantul Neculai" din Barlad. Potrivit conducerii DSP Vaslui, p‚na in prezent au fost internati patru copii, care se afla sub tratament si exista riscul ca si alti copii sa fie contaminati. DSP Vaslui a decis vaccinarea tuturor localnicilor din localitatea Sarbu, cu varsta de pana la 18 ani, cei mai expusi contactarii virusului hepatic de tip A fiind copiii.

DIAREE. Medicii pediatri ieseni se confrunta cu un val de boli diareice acute, tran- smite Rompres. Zilnic, la Spitalul de Pediatrie "Sfanta Maria" din Iasi sunt adusi sase-sapte copii care acuza tulburari ale tractului digestiv, in special boli diareice. In cele mai multe dintre cazuri, medicii au constatat ca micutii nu s-au spalat pe maini sau nu au spalat alimentele. Au fost si pacienti care au prezentat tulburari digestive din cauza consumului de apa si al fructelor necoapte.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă