x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Aug 2005   •   00:00
CLONARE. Biologii sud-coreeni au clonat in premiera mondiala un caine, care a fost adus pe lume de o mama purtatoare din alta rasa, conform revistei Nature, citata de AFP. Cercetatorii de la Universitatea Nationala din Seul, condusi de Woo Suk Hwang, au creat copia identica a unui ogar afgan prin metoda transferului de nucleu de la celulele somatice la cele sexuale. Testele au aratat ca Snuppy, catelul clonat, este identic din punct de vedere genetic cu tatal sau. Cainii sunt animale foarte greu de clonat, prelevarea de ovocite mature fiind foarte dificila.

PERFORMANTA. Un microscop cu raze X extrem de performant a fost prezentat in Germania ca fiind unic in lume, intrucat permite filmarea unor procese desfasurate la scara foarte mica. Potrivit ministrului federal al Cercetarii, acest microscop permite producerea unui fascicul laser cu o lungime de unda de sase nanometri si filmarea reactiilor chimice precum producerea protidelor. Aparatul poate fi utilizat mai ales in industria farmaceutica, medicina sau informatica. Costul lui se ridica la 117 milioane de euro.

INEDIT. O tanara americanca de 27 de ani, aflata in coma de 3 luni, timp in care a dat nastere unui copil, a fost debransata de la aparatele care o mentineau in viata artificial, relateaza presa din Statele Unite. Susan Torres, care suferea de un cancer de piele in faza terminala, avea o sarcina de 15 saptamani, cand a fost lovita de o hemoragie cerebrala. Ea a fost tinuta in viata pana la nastere, provocata marti intr-un spital din Arlington (Washington). Potrivit medicilor, fetita nascuta prematur nu a fost atinsa de cancerul mamei sale.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă