x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

05 Aug 2005   •   00:00
FONDURI. Din banii stransi in urma chiuretajelor facute la cerere, conducerea Spitalului Municipal Calafat a cumparat mai multe aparate de aer conditionat, pe care le-a instalat in salile de operatie si in sectiile de Terapie Intensiva si Sterilizare. Directorul spitalului, dr. Stelian Voinea, a motivat ca "sunt bolnavi mobilizati la pat la Terapie intensiva si au nevoie de un tratament special". El a mai precizat ca bugetul spitalului nu permitea achizitionarea aparatelor, banii fiind alocati numai pentru medicamente, materialele sanitare, hrana bolnavilor si pentru salarizarea personalului medical.

CRIZA. Spitalele din judetul Vaslui se confrunta cu o criza acuta de sange, intrucat numarul donatorilor a scazut drastic din cauza riscurilor la care s-ar expune ca urmare a temperaturilor foarte ridicate. Centrul Judetean de Transfuzii din Barlad nu mai dispune de nici un fel de stoc din grupele A II RH negativ si pozitiv, 01 RH negativ si pozitiv. Conducerea Centrului Judetean de Transfuzii Barlad considera ca singura solutie este mobilizarea rudelor bolnavilor din spitale pentru refacerea rezervei de sange.

BENEFIC. Persoanele care consuma alcool in cantitati moderate au o mai mare agerime a mintii decat cele care nu consuma deloc sau prea mult, arata un studiu universitar australian citat de AFP. Memoria si intelegerea a ceea ce se intampla in jur sunt mai bune si mai rapide la persoanele care consuma alcool in cantitati mici decat la cele care nu consuma niciodata sau cele care abuzeaza, conform studiului realizat de Universitatea Nationala Australiana.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă