x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

04 Aug 2005   •   00:00
CAMPANIE. Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala organizeaza, timp de o luna, incepand de la 6 august, o campanie de educare a turistilor. Numita "Alerta la soare!", campania are ca scop prevenirea cancerului de piele provocat de expunerea prelungita la radiatiile solare. In fiecare week-end vor fi distribuite turistilor din statiunea Mamaia pliante care vor atrage atentia asupra riscurilor transformarii alunitelor in melanoame maligne, a declarat Mihaela Leventer, presedintele societatii. In fiecare an, cancerul de piele ucide peste un milion de oameni in intreaga lume.

CLONARE. Cei mai importanti experti internationali in domeniul clonarii, printre care si creatorul oitei Dolly, s-au reunit in Coreea de Sud pentru un experiment secret. Evenimentul a fost anuntat drept "un moment marcant" in tratamentul bolilor incurabile. Profesorul Ian Wilmut, de la Institutul Roslin din Scotia, creatorul oii Dolly in 1996, s-a intalnit cu americanul Gerald Schatten, amandoi invitati de cercetatorul sud-coreean Hwang Woo-Suk. Schatten si Woo-Suk au creat pentru prima data celule suse terapeutice.

MEDICAMENTE. Noul mod de prescriere a retetelor are ca scop cresterea accesului asiguratilor la medicamentele compensate si gratuite, informeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Afirmatia ca medicii vor pierde mai mult timp cu scrierea retetelor este falsa, deoarece acestia nu vor mai calcula costul medicamentelor, deci vor putea acorda mai multa atentie pacientilor. Prescrierea substantei active pe retete este de altfel in acord cu practica uzuala din UE.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă