x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Aug 2005   •   00:00
CEAI. Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca mirosul urat al gurii (halena) este indepartat daca bem ceai. Dr. Christine Wu, de la UIC College of Dentistry din Chicago, a experimentat polifenolii din ceai si trei specii de bacterii asociate halenei. In concentratii mici, polifenolii inhiba dezvoltarea bacteriilor, astfel prevenindu-se halena. Daca totusi persista, trebuie consultat medicul, deoarece halena poate fi cauzata de tulburari digestive si ORL.

HISTERECTOMIE. In SUA sunt efectuate anual in jur de 615.000 de histerectomii (indepartare totala sau partiala a uterului). In mai mult de 50% dintre aceste cazuri, chirurgul extirpa nu numai uterul, dar si ovarele sanatoase, ca masura preventiva in ceea ce priveste cancerul ovarian, care este greu de depistat. Totusi, extirparea ovarelor reprezinta un factor de risc in aparitia bolilor cardiovasculare si a osteoporozei, sustine dr. William Parker, de la Universitatea California din Los Angeles. Deoarece, chiar si dupa menopauza, ovarele continua sa produca hormoni in cantitati mici.

ATKINS. Grupul american Atkins Nutritionals, cunoscut pentru regimul cu acelasi nume, va intra in faliment. Grupul a afirmat ca va intra sub protectia Capitolului 11, legea americana a falimentului. Regimul Atkins, pus la punct de doctorul Robert Atkins, propune pierderea in greutate prin adoptarea unei alimentatii sarace in glucide si bogate in proteine si lipide. Aceasta metoda a inceput sa se clatine in mai 2004, cand un om de afaceri a dat in judecata grupul, acuzand faptul ca regimul ar fi cauza operatiei cardiace la care a fost supus.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă