x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

28 Iul 2005   •   00:00
INSOLIT. Cercetatorii au descoperit ca anumite zone ale creierului isi inceteaza pentru scurt timp activitatea atunci cand clipim. Potrivit neurologilor de la University College, Londra, clipitul determina dezactivarea anumitor parti ale creierului pentru un total de noua zile pe an. Britanicii arata ca zonele dezactivate in timpul clipitului sunt cortexul vizual, responsabil de interpretarea datelor trimise de ochi, si ariile parietala si prefrontala, activate atunci cand o persoana este constienta de ceea ce se intampla in jur.

PROGRAME DE SANATATE. 20.000 de diabetici din judetul Brasov si peste 60 de beneficiari ai programului national de tratament HIV/SIDA din judetul Valcea au ramas fara medicamente. In Brasov, insulina si celelalte medicamente utile diabeticilor lipsesc de mai bine de 10 zile din farmacia Spitalului Judetean, pentru ca banii primiti lunar nu acopera decat 70% din necesar. Pe de alta parte, in Valcea, pacientii infectati cu virusul HIV si bolnavii de SIDA sunt in pericol sa li se agraveze starea de sanatate din pricina intarzierii medicamentelor pe luna in curs.

ASISTENTA. Spitalul Universitar de Urgenta a trimis in judetul Vrancea pentru asistenta medicala de urgenta in localitatile afectate de inundatii 6 ambulante si 35 de persoane, respectiv 22 de medici de diferite specialitati, carora li se vor adauga un pediatru si un infectionist, asistenti medicali si soferi. Aceste echipe vor asigura asistenta medicala pe o raza de 120 km pana la 1 septembrie, a declarat prof. dr. Sorin Oprescu, directorul Spitalului Universitar de Urgenta.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă