x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Iul 2005   •   00:00
NATALITATE. Numarul de nascuti vii, potrivit datelor furnizate de Centrul de Statistica Sanitara si Documentare Medicala, a crescut in anul 2004 fata de anul 2003 de la 212.459 la 216.261. De asemenea, natalitatea a crescut de la 9,8 nascuti vii la o mie de locuitori la 10 nascuti vii la o mie de locuitori. In ceea ce priveste repartitia pe judete, se ating valori maxime in nord-estul tarii, in judetele Iasi si Suceava, natalitatea ajungand la peste 12 nascuti vii la o mie de locuitori. Valori de sub 8,5 nascuti vii la o mie de locuitori s-au inregistrat in judetul Olt si Teleorman.

CAMPANIE. SensiBlue lanseaza campania de ajutorare "Sanatate si speranta pentru Moldova", destinata familiilor afectate de inundatii. Compania doreste astfel sa contribuie la prevenirea posibilelor epidemii si aloca in acest sens un buget de peste 100.000 de euro. Programul de ajutorare se va desfasura pe perioada 25 iulie - 15 septembrie 2005, in Vrancea, Bacau si Galati. Pentru a evita imbolnaviri masive, trei corturi de prim ajutor vor functiona in: Torcesti, Umbraresti (jud. Galati); Oituz (jud. Bacau); Vadu Rosca, Vulturi (jud. Vrancea).

ASISTENTA. In prezent, in tara noastra sunt 330 de asistenti comunitari care lucreaza in 18 judete ale tarii acoperind 390 de localitati. Acestia lucreaza cu populatia defavorizata din punct de vedere socio-economic. Prezenta asistentilor in comunitate are ca scop ameliorarea starii de sanatate a populatiei, prin imbunatatirea accesului la servicii de sanatate si servicii sociale. In 2005, programele-pilot privind asistenta comunitara vor fi extinse, iar numarul asistentilor va ajunge la 477.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă