x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

22 Iul 2005   •   00:00
MEDICAMENT. Un nou supliment nutritiv, denumit DIAVIT, va intra pe piata romaneasca in toamna acestui an pentru a veni in ajutorul bolnavilor de diabet. Produsul, pe baza de fructe de afin si de catina, a fost brevetat de prof. univ. dr. Roman Morar, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, acesta studiind de peste 20 de ani proprietatile terapeutice ale afinului. Profesorul le recomanda bolnavilor sa nu renunte la tratamentul clasic, cu insulina sau sulfamide, insa, dupa ce vor lua si DIAVIT, vor observa ca organismul va avea tot mai putina nevoie de acestea.

COSMETICA. Apa echilibrata in deuteriu (AED) este o apa speciala, creata in laborator, care se foloseste in tratamentele cosmetice medicale, recunoscuta fiind pentru rolul activ in metabolismele energetice celulare. Ea este lipsita de toxicitate si poate fi bauta ca apa de masa, avand proprietati biologice spectaculoase. AED influenteaza regenerarea celulara, spune generalul de divizie prof. dr. Ioan Nedelcu, seful Clinicii de Dermatologie a Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central.

RECORD. Romania detine un record absolut in domeniul sanatatii din Europa, dar nu in privinta unor masuri speciale, ci privind numarul de ministri. In ultimii 15 ani, tara noastra a avut 14 ministri ai Sanatatii, Mircea Cinteza fiind actualul demnitar din seria amintita. "Schimbarea ministrilor Sanatatii a fost facuta aproape de fiecare data pentru ca nu au fost asumate masurile necesare pentru eficientizarea si reformarea profunda a sistemului", a spus Cinteza.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă