x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Iul 2005   •   00:00
ABUZURI. 20% dintre femeile care au participat la Studiul pentru Sanatatea Reproducerii 2004 au declarat ca au fost martore ale abuzului intre parinti. Studiul mai arata ca doar 29% dintre femeile casatorite nu au suferit niciodata o forma de agresiune din partea partenerului. Mai mult de jumatate dintre barbatii casatoriti au comis o agresiune verbala fata de partenerele lor, iar 21% dintre respondenti si-au agresat fizic partenerele de cuplu cel putin o data in viata. 0,6% dintre respondenti au declarat ca si-au agresat sexual partenerele de viata.

MODIFICARI. Din ce in ce mai multi bolnavi se prezinta la psihiatru din cauza alternantelor de temperatura din aceasta perioada. Pacientii acuza anxietate si atacuri de panica, a declarat pentru Rompres prof. dr. Mihai Gheorghe, seful Clinicii de Psihiatrie a Spitalului Militar Central. In perioada estivala, femeile au ameteli, dureri de cap, greata, senzatie de voma, simptome care nu se pot asocia cu o afectiune anume. Vara sunt intalnite frecvent si tulburarile de somn, care se asociaza cu tulburarile de anxietate, depresie si nevroze.

PILULE EXPIRATE. O femeie din Baia Mare a facut reclamatie la OPC dupa ce a luat contraceptive care erau expirate de patru luni, pastilele fiind cumparate de la o farmacie din municipiu, informeaza Mediafax. Femeia a observat abia la doua saptamani dupa ce a inceput sa ia pilulele ca data expirarii fusese modificata cu pixul pe cutie. Patronii farmaciei, care nu au putut fi contactati de inspectorii OPC, pentru ca sunt plecati din localitate, risca o amenda de pana la 100 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă