x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Iul 2005   •   00:00
DESCOPERIRE. O firma farmaceutica din Israel a incheiat prima etapa de testare a unui medicament care ar putea sa combata raceli, afectiuni digestive, boala Parkinson sau chiar SIDA. O singura capsula contine un material pliat in forma de acordeon, fiecare dintre pliuri fiind umplut cu un alt medicament. In stomac, capsula va elibera treptat continutul sau, astfel incat sa nu permita absorbtia in organism a unei cantitati foarte mari de substante active concentrate.

URGENTA. Serviciile judetene de ambulanta din Moldova, inclusiv Suceava, vor dispune din data de 1 septembrie 2005, de un elicopter sanitar pentru interventii de urgenta. Aparatul de zbor de tip EC135 costa 4,45 milioane de euro. Elicopterul SMURD Iasi va asigura misiuni de salvare si interventii de urgenta.

APEL. Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) a lansat catre Colegiul Medicilor din Romania propunerea de a chema medicii membri ai fiecarui Colegiu Judetean sa ofere tot sprijinul celor afectati de inundatii, a anuntat prof. dr. Sorin Oprescu, presedintele CMMB. CMMB a deschis trei conturi (in lei, euro si dolari) pe perioada iulie-septembrie, respectiv: RO 42 BREL 0102 10886 EU 11002 EURO; RO 71BREL 0102 10886 RO 11002 LEI; RO 06 BREL 0102 10886 US 11002 DOLARI.

CAMPANIE. Medicii din Buzau au demarat o actiune de prevenire a aparitiei focarelor de infectie in cele 29 de localitati buzoiene afectate de inundatii. "Au fost colmatate peste 450 de fantani, dar locuitorii au gasit mijloace alternative de alimentare cu apa potabila, lucratorii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ajuta la asanarea fantanilor, iar noi ne ocupam de clorinarea zilnica a acestora, precum si de testarea apei potabile", a precizat dr. Carmen Scantei, epidemiolog.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă