x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

18 Iul 2005   •   00:00
FARMACEUTICE. Vanzarile mondiale de produse farmaceutice au crescut cu 6% in perioada mai 2004-mai 2005, a anuntat compania de informatii in domeniul sanatatii IMS Health, citata de Reuters. Medicamentele cel mai bine vandute au fost cele pentru reducerea colesterolului. Vanzarile farmaciilor pe 13 piete, care reprezinta peste doua treimi din vanzarile la nivel mondial, au totalizat in aceeasi perioada 359 miliarde de dolari.

AUTONOMIE. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a devenit autonoma, iar medicii isi pot cumpara cabinetele. Potrivit ordonantei de urgenta pentru modificarea si completarea OUG nr. 150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, CNAS functioneaza pe baza statutului propriu, avizat de Consiliul de Administratie si aprobat prin ordin al presedintelui CNAS. Conform aceleiasi ordonante, medicii pot cumpara unitatile administrativ-teritoriale cu destinatia de cabinete medicale, precum si spatiile in care se desfasoara activitati conexe actului medical.

COPII. Violenta asupra copiilor si exploatarea sexuala cunosc o crestere alarmanta in numeroase tari ale lumii, iar Romania nu face exceptie, releva concluziile unei reuniuni internationale desfasurate la Ljubljana, sub egida UNICEF. La reuniune a participat si o delegatie a tarii noastre, care a prezentat printre altele Campania "Bataia nu e rupta din rai!" lansata de "Salvati Copiii", legislatia nationala care interzice violenta in familie si in institutiile publice.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă