x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Iul 2005   •   00:00
VACCINURI. Ministerul Sanatatii a distribuit in zonele inundate peste 9.000 de doze de vaccin impotriva hepatitei A, antitifoidic si antitetanic, in functie de solicitarile primite de la directiile judetene de sanatate publica. Cele mai multe directii judetene de sanatate publica au solicitat vaccinul impotriva hepatitei A. Pe plan local, pentru prevenirea unor epidemii, directiile judetene de sanatate publica au luat masuri precum decontaminarea fantanilor si dezinfectarea zonelor in care sunt cei evacuati.

HIV/SIDA. Fundatia CONCEPT a lansat portalul www.prezervativ.ro, o sursa de informare completa cu privire la prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala. Portalul se adreseaza in special tinerilor carora le ofera informatii despre HIV/SIDA, metodele de protejare, locatiile unde poate fi facut testul HIV, dar si detalii despre virusurile hepatice B si C. Scopul proiectului este scaderea nivelului incidentei HIV/SIDA/ITS prin folosirea prezervativului cu regularitate de catre tinerii cu varsta intre 15 si 24 de ani. Proiectul face parte din campania nationala "Esti dotat?", lansata de Ministerul Sanatatii.

HIPERTENSIUNE. Dr. Oscar Franco si colegii sai de la Centrul Medical al Universitatii din Rotterdam (Olanda) au studiat influenta hipertensiunii asupra duratei de viata la 3.128 de persoane trecute de 50 de ani. S-a dovedit ca hipertensivii traiesc mai putin decat cei care au o tensiune normala. Barbatii hipertensivi traiesc cu 5,1 ani mai putin decat cei sanatosi, in vreme ce femeile - cu 4,9 ani.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă