x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Iul 2005   •   00:00
BACAU. Tot mai multi asistenti medicali bacauani aleg sa munceasca in strainatate din cauza saraciei si a conditiilor precare de munca din spitalele din judet. Adam Jofa, seful Serviciului Resurse Umane al Directiei de Sanatate Publica Bacau, afirma ca in judet este nevoie de 2.000 de cadre medicale. Tinerii medici prefera sa strabata judetul si tara ca distribuitori de medicamente, iar asistentii sa lucreze in spitalele si azilele din tarile Uniunii Europene.

FARMACII. Mai putin de 50% din farmaciile din Capitala au incheiat actele aditionale pentru a primi banii necesari pentru eliberarea de medicamente compensate si gratuite. La nivelul tarii, din cele 3.400 de farmacii, 2.085 au incheiat acte aditionale. Persoanele care trebuie sa-si procure medicamentele compensate si gratuite si nu stiu la care farmacie sa mearga pot obtine informatiile necesare la linia Telverde de la CNAS 0800 800 950.

OPERATII ESTETICE. Dornice sa faca impresie pe plaja, zeci de moldovence au apelat in ultima perioada la serviciile Clinicii de Chirurgie Plastica a Spitalului de Urgente Iasi. Medicii estimeaza ca, de la inceputul sezonului estival, s-a triplat numarul femeilor care doresc operatii estetice. Protezele mamare cu ser fiziologic sunt "la moda" in acest moment, intrucat sunt mai bine tolerate de organism. Costul unei operatii variaza intre 800 si 1.500 de euro, in functie de complexitate si de materialele folosite.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă