x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Iul 2005   •   00:00
PREMIERA. In premiera, la sectia de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi a avut loc o interventie chirugicala efectuata de medicii Leon Harth si John Walter si medici de specialitate calaraseni. Operatia a constat in inlocuirea protetica a genunchiului sever afectat al unei bolnave de 64 de ani. Dupa interventie, prof. Leon Harth, de la Facultatea de Medicina din Heidelberg, a declarat ca o data cu implantarea protezei, genunchiul a revenit la forma initiala.

OSTEOPOROZA. Cercetatorii britanici au proiectat un dispozitiv care, prin simpla scanare a unghiilor, poate preciza daca o persoana sufera de boli de oase, cum ar fi osteoporoza. Cercetatorii, inclusiv expertii de la Universitatea Limerick (Irlanda), au stabilit ca nivelul scazut al unei substante care asigura rezistenta unghiilor indica dezechilibre ale oaselor. Lectorul Mark Towler, de la Universitatea Limerick, a constatat ca aceasta substanta se afla intr-o cantitate mai mica la persoanele suferinde de osteoporoza.

SIDA. Peste 80% dintre cele 41 de persoane bolnave de SIDA aflate in evidenta Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Buzau au dobandit aceasta boala pe cale medicala. Din cei 41 de bolnavi, 21 sunt copii, iar 20, adulti, intre care si o familie compusa din patru persoane. Madalina Voinescu, directorul directei buzoiene, a precizat ca bolnavii considera ca vina pentru imbolnavirea lor o poarta institutiile sanitare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă