x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Iul 2005   •   00:00
SIBIU. Mai mult de jumatate dintre elevii sibieni recunosc ca fumeaza, iar peste 70% sunt convinsi ca la Sibiu se consuma droguri, arata un sondaj efectuat de Compartimentul de Promovare a Sanatatii. Cei mai multi elevi au declarat ca s-au apucat de fumat inca de la 13 ani, in timpul chefurilor sau la discoteci. Fetele sunt mai tentate sa incerce drogurile decat baietii. Cele mai multe informatii de- spre droguri se gasesc in mass-media si in filme, afirma elevii.

TABARA. 80 de studenti medicinisti din tara si din strainatate vor participa, in perioada 4-11 august, la tabara MASH (Medical Adventure School in Holiday) pentru a se instrui in tehnicile de salvare si interventie in caz de accidente sau dezastre produse in zonele montane. Proiectul MASH a luat fiinta in urma cu cinci ani, la initiativa unui grup de studenti de la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, cu sprijinul institutiilor participante. Organizatorii MASH intentioneaza sa infiinteze in Oradea un Centru National de Pregatire in Medicina de Urgenta.

INSULINA. Inhalarea insulinei este la fel de eficienta ca si injectarea ei pentru controlarea nivelului de glucoza in sange, arata un articol din numarul pe iulie al revistei Diabetes Care. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii americani in urma unui studiu la care au participat bolnavi cu diabet de tip I. O parte dintre bolnavi si-au injectat insulina, in timp ce ceilalti au inhalat aceeasi doza. Glucoza in sange s-a mentinut in limite normale prin ambele metode.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă