x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Iul 2005   •   00:00
TERAPIE. Agentia Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) si Asociatia Esperando vor deschide in Baia Mare un centru de terapie pentru copiii cu dizabilitati neuromotorii. "Proiectul ofera copiilor si tinerilor sansa de a urma terapii recuperatorii. Incercam sa inlaturam sentimentul de izolare a copiilor cu afectiuni neuromotorii prin participarea zilnica la sedinte terapeutice. Proiectul se incheie in luna noiembrie si speram sa se bucure de succes", a declarat directorul Asociatiei Esperando, Daniel Filipas.

MORTALITATE. In tara noastra, mortalitatea infantila a cunoscut in 2004 o usoara crestere. Fata de anul 2003, numarul de decese infantile a crescut de la 3.546 la 3.641, in timp ce mortalitatea infantila (influentata si de cresterea numarului de nasteri) a crescut de la 16,7 la o mie nascuti vii la 16,8 la o mie nascuti vii. In mediul rural, valorile sunt mult mai ridicate decat cele din mediul urban (19,9 la o mie nascuti vii fata de 19,4 la o mie nascuti vii), dovada si a deficientelor din reteaua sanitara din mediul rural, dar si a educatiei sanitare deficitare din acest mediu.

SUCURI. Intr-un litru de suc de fructe imbuteliat sunt dizolvate 17 cuburi de zahar. Riscurile sunt majore. Glicemie crescuta, kilograme in plus si in special diabet II daca bem zilnic un litru de suc de fructe, timp de noua ani. Atentie sunt bauturi carbogazoase care au in compozitie chiar 20 de bucati de zahar. Studiul realizat in SUA, care ofera aceste date, atrage atentia in special asupra pericolului la care sunt expusi copiii, care sunt mari consumatori de asemenea bauturi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă