x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Iul 2005   •   00:00
SIDA. Utilizarea seringilor in comun de catre consumatorii de droguri poate extinde epidemia de HIV/SIDA. Noua ONG-uri din Romania au efectuat o cercetare cu scopul prevenirii infectiei cu HIV si a epidemiei de hepatita C in randul consumatorilor de droguri injectabile. Concluziile studiului arata ca utilizatorii de droguri injectabile folosesc in comun seringile, fac sex neprotejat, adeseori cu parteneri multipli. Se estimeaza ca 70% dintre utilizatorii de droguri sufera de HIV sau hepatita C.

OSTEOPOROZA. Specialistii in sistemul osos din Organizatia Mondiala a Sanatatii au evidentiat ca in lume, vitamina D este utilizata in cantitati mici. Mai mult de jumatate dintre femeile aflate la postmenopauza sufera de carente de vitamina D, iar 97% dintre pacientii spitalizati cu fracturi netraumatice prezinta aceeasi carenta. Aportul de vitamina D trebuie sa fie de 200 sa unitati dupa 50 de ani, 400 de unitati intre 51-70 de ani si 600 de unitati peste 70 de ani.

TEST. In viitor, un test genetic ar putea sa le indice femeilor daca pot sa-si intarzie varsta la care vor deveni mame in favoarea carierei. Un studiu israelian releva faptul ca femeile care pot avea copii dupa 45 de ani prezinta un profil genetic deosebit. Autorul studiului, dr. Neri Laufer, de la Universitatea Haddassah din Ierusalim, a afirmat ca diferenta intre femeile care nasc mai tarziu de 45 de ani si cele care au ultimul copil la 30 de ani consta in mai putin de 50 de gene, care asigura o protectie contra leziunilor ADN si moartea precoce a celulelor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă