x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Iun 2005   •   00:00
FARMACII. Fondurile suplimentare pentru medicamente, respectiv cele 1.200 de miliarde de lei, vor fi alocate farmaciilor, de saptamana viitoare, numai dupa semnarea actelor aditionale aferente si acceptarea clauzei ca banii nu vor fi folositi pentru plata datoriilor. Declaratia ii apartine lui Cristian Vladescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). "In prezent, aproximativ 36% din farmacii elibereaza medicamente compensate, in aceasta categorie nefiind incluse farmaciile care elibereaza medicamente pentru boli cronice", a mai spus Vladescu.

REORGANIZARE. CNAS va avea, din iulie, o noua structura de organizare, mult simplificata, desi numarul de angajati ramane acelasi. Scopul este de a eficientiza activitatea sistemului de asigurari, afirma Cristian Vladescu. Noua organigrama presupune desfiintarea a numeroase directii, comasarea altora, dar si infiintarea unor stucturi necesare. Astfel, au fost infiintate directia generala de management, directia generala de evaluare, directia de planificare si relatii cu furnizorii si de monitorizare si corp de control, precum si centrul de planificare si dezvoltare.

VITAMINA C. Conform unui studiu australian, vitamina C nu ne protejeaza de raceli, cu exceptia persoanelor care au o activitate fizica sustinuta. Soldatii, atletii schiorii fac parte din aceasta categorie a celor care pot profita de beneficiile vitaminei C, a precizat autorul studiului, prof. Bob Douglas de la Universitatea Nationala a Australiei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă