x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Apr 2005   •   00:00

  • 16 aprilie 2005
  • SIDA - Primul pas spre vindecare. Cercetatorii americani au aflat de ce anumite celule imunitare scapa de infectarea cu HIV. Virusul HIV infecteaza limfocitele T CD4, o categorie de globule albe, pe care le paraziteaza pentru a se reproduce, determinand distrugerea lor si slabirea mecanismelor imunitare ale pacientului. Multe dintre ele, imature si neactivate, reusesc sa scape de invazia virusului. Potrivit studiilor, un factor, A3G, exista sub doua forme: una redusa, care impiedica multiplicarea virusului in celulele T CD4 imature, si una mai mare, ineficienta impotriva HIV. Intelegerea apararii limfocitelor T imature ar putea sa faciliteze crearea unor noi tratamente ale SIDA.

    GENETICA. Peste 100.000 de persoane din toata lumea vor dona probe genetice in cadrul unui proiect ambitios de stabilire a sensurilor migratiilor oamenilor de-a lungul timpului. Proiectul vizeaza regasirea legaturilor genetice intre diferite populatii umane si trasarea unei harti a migratiei. Echipa internationala de cercetatori din zece tari va analiza esantioane genetice a sute de mii de persoane de origini etnice diferite pentru a afla itinerariile migratorii ale stramosilor nostri. Informatiile ar putea preciza originea triburilor amerindiene sau confirma ca armatele lui Alexandru cel Mare au lasat urme genetice in toata Asia. Proiectul se va desfasura la nivel international si va dura 5 ani.

    FRUMUSETE. Menta contine substante care imbunatatesc starea pielii. In frunzele de menta se gaseste o cantitate mare de mentol. Menta contribuie la eliminarea din tesuturi a excesului de lichid si toxine, stimuleaza circulatia sangvina, normalizeaza metabolismul, fiind intalnita in cremele pentru slabit si pentru drenaj. Aceasta planta este folosita de asemenea pentru inlaturarea oboselii, pentru calmarea durerilor provocate de umflarea picioarelor. In cosmetica este folosita gheata din ceai de menta. Ceaiul se pregateste dintr-o lingura de frunze la un pahar de apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute. Dupa ce s-a racit, infuzia se pune in cutia pentru gheata de la frigider. Gheata tonifica tenul, netezeste ridurile, inlatura iritatia si oboseala.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă