x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Apr 2005   •   00:00


  • 14 aprilie 2005
  • Studiu - Mobilul nu duce la cancer

    Telefonul mobil nu mareste riscul aparitiei tumorilor canceroase cerebrale, potrivit unui studiu realizat de o asociatie daneza de combatere a cancerului. Cercetatorii de la asociatia Kraeftens Bekaempelse au intervievat 427 de danezi care aveau tumori cerebrale si 822 de persoane sanatoase. Intrebarile se refereau la frecventa utilizarii telefonului mobil si durata medie a convorbirilor. "Studiul arata foarte clar ca utilizarea telefonului mobil nu mareste riscurile aparitiei cancerului cerebral. Concluziile noastre sunt in acord cu cele ale altor studii", a declarat prof. dr. Christoffer Johansen, seful echipei de cercetatori.

    OBEZITATE. Pentru prima oara dupa doua secole, speranta de viata a americanilor ar putea sa scada. Principalul vinovat este obezitatea. Cu tot cortegiul sau de complicatii - hipertensiunea arteriala, accidentul vascular cerebral, ateroscleroza, colesterolul crescut, diabetul, afectiunile aparatului locomotor - excesul de grasime ar putea reduce longevitatea persoanelor adulte. Potrivit cercetatorilor in sanatate publica de la Chicago, acest flagel ar putea reduce cu 2-5 ani durata de viata a copiilor de astazi. Acestia ar fi prima generatie de copii care traiesc mai putin si care au o sanatate mai precara decat parintii lor.

    INFECTII. Potrivit Eurosurveillance, publicatia europeana pentru supravegherea si controlul bolilor transmisibile, in Cehia se inregistreaza o explozie a cazurilor de borelioza si encefalita virala. Aceste boli infectioase sunt provocate de capuse. Specialistii sunt ingrijorati de numarul mare de imbolnaviri, mai ales ca prezenta capusei ixodes ricinus, intalnita in mod obisnuit pana la 700 de metri altitudine, a fost reperata si in localitati aflate la 1.000 de metri. Capusele se gasesc indeosebi in ierburi inalte, boscheti, liziera padurilor.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă