x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Apr 2005   •   00:00


  • 11 aprilie 2005
  • Sanctiuni - Medicii, nemultumiti

    Colegiul Medicilor din Romania (CMR) va contesta in Justitie hotararea de Guvern cu privire la noul sistem de compensare. CMR nu este de acord cu faptul ca medicul poate fi sanctionat daca depaseste valoarea maxima de 1.000.000 sau 3.000.000 de lei a retetelor cu medicamente de pe cele trei liste de compensate si gratuite, apreciind ca gestionarea fondurilor nu constituie un act medical. Reprezentantii CMR nu accepta ca medicul sa fie obligat sa aleaga dintr-o schema terapeutica de cinci sau sase medicamente doar trei compensate 50%, in raport de pretul de desfacere, si nu dupa eficienta terapeutica.

    DATORII. Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, a anuntat ca datoriile spitalelor din 2003 si 2004 catre furnizorii de medicamente si produse sanitare se vor achita pana la sfarsitul lunii aprilie. Celelalte plati se vor efectua esalonat pana la sfarsitul lunii noiembrie. In anul 2005, termenul de plata a medicamentelor livrate in spitale este de 180 de zile de la data receptiei, iar pentru materialele sanitare, de 60 de zile.

    CARTE. Maine, la ora 18:30, la DADA bistro are loc lansarea volumului "Esti ceea ce mananci", aparut la Editura Curtea Veche, in traducerea Catalinei Manolache. Autoarea lucrarii, reputatul medic nutritionist Gillian McKeith, propune cititorilor interesati de starea de sanatate un "program" care reuseste sa schimbe stilul de viata. Adica sa ne determine sa renuntam la sedentarism si obsesia mancarii. Doctorul-scriitor Gillian McKeith reda intr-un limbaj accesibil propria-i experienta, dar si pe cea a unor pacienti care chiar si-au ameliorat sanatatea pur si simplu adoptand un regim de viata echilibrat.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă