x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Apr 2005   •   00:00


  • 8 aprilie 2005
  • Medicamente - Retete pentru compensate

    Toate retetele pentru medicamentele compensate si gratuite prescrise de medici pe vechiul sistem pana la data de 3 aprilie 2005 sunt valabile. Farmaciile vor elibera retetele astfel: in termen de 30 de zile pentru cazuri cronice si 24 de ore pentru cazuri acute. Pentru informatii privind farmaciile care elibereaza medicamente in prezent se poate accesa site-ul www.casmb.ro si se poate apela tel. verde 0800.800.951 (apel gratuit) sau numerele 021/310.32.38 sau 021/311.08.98.

    FERTILIZARE. Marea Britanie a interzis donatiile anonime de sperma si ovule, ceea ce va face - potrivit medicilor britanici - ca multe cupluri care nu pot avea copii sa se orienteze spre clinici de fertilizare din Romania si din alte tari est-europene. Conform cotidianului britanic The Independent, faptul ca autoritatile britanice au interzis donarea anonima de material genetic poate fi o veste buna pentru copiii conceputi prin aceasta metoda si care vor vrea intr-o zi sa-si cunoasca adevaratii parinti. Dar este o veste rea pentru cei ce vor sa aiba copii recurgand la reproducerea asistata. Clinicile britanice au deja liste de asteptare pentru urmatorii 5 ani. Pana acum, peste 50 de cupluri britanice au apelat la clinica romaneasca Global Art, platind mai mult de 7.000 de lire fiecare.

    INEDIT. Medicii de la Institutul de Medicina Legala (IML) din Targu-Mures se confrunta cu un caz nemaiintalnit in ultimii 25 de ani, care va servi ca obiect de cercetare stiintifica, informeaza Rompres. Seful IML Targu-Mures, dr. Hecser Laszlo, a declarat ca legistii au descoperit, in timpul unei autopsii asupra cadavrului unui tanar de 21 de ani, o intoxicatie cu monoxid de carbon de peste 92%, adica aproape dublu fata de un caz normal. Tanarul era un obisnuit consumator de bauturi alcoolice, iar medicii legisti cerceteaza cazul pentru a vedea daca o concentratie atat de mare de monoxid de carbon este cauzata de starea de ebrietate in care se afla acesta in momentul decesului.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă