Nutritie - Carnea de pui nu e sanatoasa
In prezent, carnea de pui contine mai multe grasimi decat proteine, cercetatorii considerand ca aceasta nu mai este un aliment sanatos. Din cauza schimbarilor survenite in cresterea pasarilor, carnea de pui contine de trei ori mai multe grasimi decat in urma cu 35 de ani. O pulpa de pui prajita a ajuns sa contina mai multe grasimi decat un hamburger dublu. "In trecut, pasarile erau crescute in curte si se hraneau cu seminte si iarba. Fiziologia noastra este adaptata la hrana crescuta in salbaticie", a spus profesorul Michael Crawford de la Metropolitan University, Londra. El a adaugat ca schimbarea metodelor de crestere a pasarilor este responsabila si ea de raspandirea obezitatii. RADIOLOGIE. Sute de echipamente medicale folosite in special in radiologie vor trebui sa fie reevaluate. Directorul Comisiei Nationale de Control al Activitatilor Nucleare (CNCAN), Anton Coroianu, a declarat ca 760 de aparate radiologice vechi ar trebui imbunatatite sau casate. El a mai precizat ca majoritatea acestor aparate nu functioneaza efectiv, ci au primit de la CNCAN o autorizatie pentru a fi doar pastrate. Cei care folosesc aceste aparate in prezent sunt obligati sa ia masuri pana la sfarsitul anului.