x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

31 Mar 2005   •   00:00

  • 1 aprilie 2005
  • SARACIA PROVOACA BOLI DE INIMA. Persoanele din categoriile defavorizate prezinta un risc crescut in ceea ce priveste bolile cardiovasculare. Centrele de Control si Prevenire a Bolilor din SUA au analizat datele a 256.155 de persoane cu varsta peste 18 ani de pe intregul teritoriu american. Potrivit studiului, 48,7% din negri si 46,7% din amerindieni si locuitorii din Alaska prezinta cel putin doi factori de risc cardiovascular, iar asiaticii au inregistrat cel mai mic procentaj - 25,9%. Factorii de risc pentru accidente cardiovasculare sunt obezitatea, diabetul, fumatul, sedentarismul, hipertensiunea arteriala si colesterolul.

    ROBOTI. Militarii americani ar putea renunta in curand la serviciile chirurgilor pe timp de razboi, recurgand la roboti care le vor acorda ingrijire medicala. Pentagonul a incheiat un contract de cercetare cu universitati si producatori de inalta tehnologie pentru a crea un robot polivalent, capabil sa opereze soldatii raniti pe front prin chirurgie asistata la distanta. Sistemul chirurgical robotizat ar trebui sa stabilizeze ranile in cateva minute si sa administreze ingrijiri medicale si chirurgicale inainte sau in timpul evacuarii ranitului.

    GRIPA. In ultima saptamana, la Arad s-au inregistrat 250 de noi cazuri de gripa. O treime din bolnavi sunt copii mai mici de 5 ani. Potrivit Directiei de Sanatate Publica Arad, in ultimele sapte zile s-au inregistrat si peste 3.500 de cazuri de viroze respiratorii. In acelasi timp, numarul cazurilor de pneunomii sau bronhopneumonii a ajuns la 1.800.

    SUCEAVA. Desi saptamana trecuta s-a inregistrat o oarecare scadere a numarului de infectii respiratorii acute, situatia se mentine peste limitele sezoniere. Dintre cele 2.323 de cazuri de infectii respiratorii acute, in 97 dintre ele s-a recomandat internarea, iar dintre cele 847 de cazuri de pneumopatii inregistrate 151 au fost internate. Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti a izolat 15 tulpini de virus gripal din probele biologice recoltate de la cazuri clinic suspecte de gripa din judetul Suceava.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă