x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Mar 2005   •   00:00

  • 30 martie 2005
  • BATAIA POATE TRATA DEPRESIA. Oamenii de stiinta rusi sustin ca bataia cu bastonul este modalitatea perfecta de a trata mai multe afectiuni, de la depresie la alcoolism. Loviturile de baston aplicate in partea dorsala, dezgolita in prealabil, determina eliberarea de endorfine, "hormonii fericirii", relateaza cotidianul Izvestia. Echipa condusa de biologul Serghei Speransky recomanda un tratament de 30 de sedinte de lovituri de baston aplicate de o persoana de constitutie medie. "Tratamentul functioneaza. Nu sunt un sadic in sensul clasic, dar sustin bataia cu bastonul", a declarat Speransky.

    CELULE-SUSA. Parul este o buna sursa de celule-susa, au descoperit cercetatorii americani. Faptul ca parul creste repede si se regenereaza continuu face posibila recoltarea celulelor-susa de care este nevoie pentru diferite tratamente. O persoana normala are in medie 100.000 de fire de par pe cap. Celulele-susa sunt celule imature care au abilitatea de a se transforma in orice tip de tesut. Pana in prezent, sursa cea mai buna pentru celule-susa erau embrionii umani, insa recoltarea lor punea probleme de etica.

    DONATIE. Medicii de la Clinica de Chirurgie Plastica din Timisoara au primit ca donatie din partea unui timisorean stabilit in Germania o saltea cu termostat pentru tratamentul arsurilor grave. Prof. dr. Tiberiu Bratu, seful clinicii, a declarat ca este o saltea foarte scumpa (1.200 de euro), dar moale si confortabila, mai ales pentru bolnavii cu arsuri pe suprafete mari, pentru care statul pe pat este un adevarat chin. Salteaua este umpluta cu 100 de litri de apa, care nu se schimba niciodata in cei 12 ani de garantie, iar temperatura poate fi reglata de medic sau pacient cu ajutorul unui termostat, vindecarea avand loc mult mai rapid la caldura.

    GENOM. Americanii ar putea alcatui harta genetica a cancerului. SUA analizeaza un proiect de realizare a unui catalog complet al tuturor anomaliilor genetice ce caracterizeaza cancerul, pentru a combate mai eficient aceasta boala.

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă