x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Mar 2005   •   00:00
GRIPA. Institutul National de Cercetare "Cantacuzino" a confirmat existenta unei tulpini de virus gripal recoltata de la un pacient in varsta de 9 ani, din judetul Constanta. Medicii ii sfatuiesc pe locuitori sa se prezinte la cabinet la primele simptome de gripa, respectiv febra de 39 de grade, cefalee, astenie, dureri musculare, tuse, faringite, varsaturi. Si in judetul Dambovita, numarul cazurilor de viroza respiratorie si pneumonie este in crestere.

INSULINA. Ministerul Sanatatii va beneficia de o realocare de fonduri de 1.200 de miliarde de lei, pentru asigurarea insulinei, medicament esential pentru bolnavii de diabet. In ultima perioada, bolnavi din mai multe judete au acuzat existenta unei crize in aprovizionarea cu medicamente destinate tratamentului diabeticilor.

ANTICONCEPTIONALE.Tinerele cu antecedente de cancer la san in familie isi pot reduce riscul de imbolnavire luand anticonceptionale, arata un studiu australian. La studiu au participat aproape 2.000 de femei in ale caror familii au fost cazuri de cancer la san. Cercetarile au aratat ca riscul a fost micsorat de patru ori in cazul celor care au folosit pilule contraceptive. Cercetatorii au spus ca nu inteleg cum actioneaza hormonii din anticonceptionale asupra corpului pentru a reduce riscul de cancer, insa concluziile lor sunt intarite de un studiu precedent, care arata ca pastilele reduc si riscul de cancer ovarian.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă