x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Mar 2005   •   00:00
IMBATRANIRE. O echipa de la Universitatea Clarkson, New York, a descoperit ca imbatranirea pielii ar putea fi cauzata de faptul ca o data cu varsta fiecare celula epiteliala in parte devine mai rigida. Cercetatorii new-yorkezi au descoperit ca, dupa multe generatii de diviziune celulara, celulele epiteliale devin de doua pana la zece ori mai rigide decat cele tinere. Ei cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca scheletul intern al fibrelor proteice devine mai dens. Se crede ca acest proces are un rol in multe dintre bolile progresive ale batranetii.

POTENTA. Cercetatorii germani sustin ca au creat un medicament pentru potenta ce va face concurenta "pastilei albastre". Acesta ar prelungi de patru ori durata actului sexual, spun cercetatorii. Medicamentul se afla deja in faza de testare, experimentele fiind conduse de profesorul Harmut Porst de la Institutul de Urologie din Hamburg. Barbatii care sufera de ejaculare precoce pot lua pastila cu o ora inainte de contactul sexual, iar acesta va dura de patru ori mai mult decat de obicei. Medicamentul va fi lansat pe piata in 2006.

AVERTISMENT. Numarul cazurilor de cancer de piele se va tripla in urmatoarele trei decenii, daca atitudinea oamenilor fata de soare ramane neschimbata, au avertizat specialistii de la Institutul de Oncologie din Marea Britanie. Acestia sunt de parere ca cei mici sunt de trei ori mai predispusi sa se imbolnaveasca de o forma de cancer de piele decat erau bunicii lor. Incalzirea globala si petrecerea vacantelor la mare determina cresterea riscului de imbolnavire.

VACCINARE. Cateva zeci de copii din zonele afectate de inundatii in judetul Mures vor fi vaccinati impotriva hepatitei A. Specialistii Directiei de Sanatate Publica apreciaza ca, dupa inundatii, exista riscul aparitiei unor epidemii in zona. In paralel cu actiunea de vaccinare, in zonele afectate de inundatii se desfasoara o campanie de informare pentru prevenirea aparitiei unor afectiuni sau a unor epidemii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă