x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

04 Noi 2006   •   00:00
GRIPA AVIARA. Lumea va mai trai sub amenintarea gripei aviare inca cinci-zece ani, iar riscul unei pandemii "ramane foarte prezent", estimeaza dr. David Nabarro, coordonatorul ONU pentru lupta contra gripei aviare. "Gripa aviara continua sa se raspandeasca in lume cu mare viteza, cu cazuri sporadice de infectare la om. Dar nu exista nici o indoiala ca exista in continuare riscul unei mutatii a virusului H5N1, care ar putea sa se transmita de la om la om.

IMPLANT. Un dispozitiv care poate bloca procesul de insuficienta cardiaca severa in cazul persoanelor care au nevoie de un transplant a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori din Anglia, conform unui studiu publicat in New England Journal of Medicine. Dispozitivul de asistenta a ventriculului stang a fost implantat cu succes si a permis recuperarea inimii a 11 pacienti cu insuficienta cardiaca severa. "Multi dintre ei probabil ca ar fi murit in urmatoarele saptamani daca nu ar fi avut acest dispozitiv", a indicat Emma Birks, de la Imperial College London.

CANCER DE COLON. Riscul cancerului de colon este cu 73% mai mare in cazul barbatilor decat al femeilor, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori polonezi. Rezultatul studiului contrazice parerea generala a oncologilor, conform carora aceasta forma de cancer este la fel de frecventa atat la barbati, cat si la femei. OMS estimeaza ca in 2006 vor muri din cauza cancerului de colon 655.000 de oameni. (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă