x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Oct 2006   •   00:00
PREVENIRE. Femeile care dupa menopauza efectueaza zilnic exercitii fizice prezinta cu 50% mai putine riscuri de a suferi viroze respiratorii decat cele care nu fac sport, arata un studiu publicat in American Journal of Medicine. Este prima data cand se demonstreaza ca alergarea, mersul pe bicicleta contribuie la scaderea riscului de raceli.

PREMIERA. La Viena a fost produsa prima ciocolata cu acizi omega 3. Omegachoco a fost creata de maestrul in arta culinara Jean-Claude Berton in colaborare cu nutritionisti. Ciocolata, care contine 15% seminte de in, foarte bogate in omega 3, si 70% cacao, intra in categoria alimentelor-medicament cu rol protector contra bolilor cardiovasculare.

TRANSPLANT. Agentia Nationala de Transplant acuza conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ca pana in octombrie nu a alocat nici un leu programului national de transplant pe 2006. Medicii trebuie sa efectueze peste 330 de transplanturi, ei incearcand sa faca operatiile programate, dar pana acum au cheltuit banii spitalelor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă