x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Apr 2007   •   00:00
ATRACŢIE. Femeile sunt mai interesate să întreţină relaţii sexuale cu bărbaţii al căror fond genetic este total diferit de al lor, arată un studiu realizat de Universitatea din Mexico City. Atunci când fondul genetic al unui bărbat este foarte puţin diferit de cel al femeii, atracţia sexuală pe care acesta ar putea exercita-o asupra ei scade. Diferenţele genetice foarte mici le fac pe femei să se simtă sigure pe ele.

CANCER CUTANAT. Cea mai eficientă metodă de tratament a cancerului de piele este tehnica micrografică Mohs, care permite diagnosticul tumorii până la ultima celulă, iar rata de vindecare este de 99%. Procedura constă în îndepărtarea succesivă a tuturor straturilor cutanate afectate de cancer. La noi, tehnica Mohs este deocamdată o iniţiativă privată. În ţara noastră se mai practică încă tehnici vechi: excizia clasică (rată de vindecare 82%-89%), electrocauterizarea (între 60% şi 80%) şi radioterapia combinată cu citostatice.

ELEVI. Aproximativ jumătate din elevii cu deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD) sunt implicaţi în activităţi antisociale, arată un studiu realizat de Institutul de ştiinţe ale Educaţiei pe un eşantion de 1.011 elevi din trei şcoli bucureştene. 40% dintre elevii cu deficit de atenţie sunt predispuşi la abandonul şcolar, iar între 50% şi 70% nu-şi pot crea relaţii sociale. 80,3% dintre elevii cu ADHD sunt băieţi şi doar 19,7% sunt fete.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă