x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

18 Apr 2007   •   00:00
COPII. Copiii foarte mici învaţă mai multe lucruri din cărţile cu fotografii colorate decât din cele cu desene colorate, arată un studiu al Asociaţiei de psihologie americane. Fotografiile colorate îi ajută pe copiii mici să înţeleagă modul în care funcţionează lumea. Cercetătorii au descoperit că desenele colorate utilizate în ilustrarea cărţilor pentru copii îi atrag mai mult pe părinţi decât pe copiii cu vârste sub 18 luni.

CIOCOLATĂ. Ciocolata stimulează inima şi creierul mai mult decât sărutul. Cercetătorii britanici susţin că în momentul în care ciocolata se topeşte în gură toate zonele creierului primesc un impuls intens, care durează mai mult decât excitarea mentală provocată de un sărut. Nici măcar cele mai pasionale săruturi nu au reuşit să se ridice la înălţimea plăcerii produse de ciocolata neagră. Cercetătorii au monitorizat creierul şi inima mai multor cupluri îndrăgostite pentru a măsura activitatea cardiacă şi cerebrală a acestora.

DIRECTORI SPITALE. Deputaţii au aprobat ieri cu 173 de voturi "pentru",41 "împotrivă" şi opt abţineri proiectul de lege privind aprobarea OUG 104/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. În urma prevederilor introduse de deputaţii din comisia de sănătate, proiectul va elimina incompatibilităţile dintre funcţia de manager de spital şi cea de cadru didactic. Săptămâna trecută, preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a fost acuzat că nu a supus la vot în mod intenţionat acest proiect, deputaţii PD cerând chiar Biroului Permanent ca acesta să fie sancţionat, dar solicitarea a fost respinsă. (Carmen Vintilă)

AVORTURI. Din ce în ce mai mulţi medici englezi refuză să facă întreruperi de sarcină, relatează The Independent. Dispariţia medicilor care sunt pregătiţi să efectueze o astfel de intervenţie se resimte în toată ţara şi ameninţă să producă un haos, au avertizat responsabili ai Colegiului Regal de Obstetricieni şi Ginecologi. Avorturile nu reprezintă un motiv de laudă pentru medicii britanici. Specialiştii în tratamente pentru fertilitate sunt foarte respectaţi, în schimb nimeni nu se laudă că este specialist în avorturi.

SEMNAL. La fiecare zece minute, un român moare din cauza bolilor cardiovasculare. Mai grav este că astfel de evenimente apar din ce în ce mai frecvent la persoane sub 45 de ani. Pe de altă parte, se constată o epidemie de diabet zaharat, care afectează 5% din adulţi. Sunt semnalele de alarmă ale specialiştilor prezenţi la o dezbatere publică având ca temă prevenirea bolilor cardiovasculare şi a diabetului în ţara noastră. Potrivit prof. dr. Marius Vintilă, şeful Clinicii de Medicină Internă şi Cardiologie de la Spitalul "Sf. Pantelimon", ateroscleroza este principala cauză de moarte în lumea civilizată. şi în România, 60% din decese sunt cauzate de această afecţiune.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă