x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Oct 2006   •   00:00
TABAGISM. Dupa 25 de ani de fumat, un sfert dintre fumatori au tulburari respiratorii, arata un studiu danez publicat in editia din luna octombrie a revistei Thorax. Conform studiului, un fumator din patru risca sa dezvolte o maladie cu evolutie progresiva, bronsita cronica obstructiva (BPOC). La studiu au participat 8.045 de femei si barbati, care au fost tinuti sub observatie 25 de ani. Dintre cele 2.900 de decese inregistrate in randul participantilor pe parcursul studiului, 109 au fost direct atribuite BPOC.

ALIMENTATIE. Compania Walt Disney a luat decizia de a lupta impotriva obezitatii in randul copiilor. In acest sens a hotarat sa isi foloseasca numele pentru promovarea alimentelor sanatoase pentru copii si pentru a reduce meniurile hipercalorice comercializate in parcurile sale de distractii.

CONTRACEPTIVE. Experti in domeniul planificarii familiale de la Organizatia Mondiala a Sanatatii au pus accent pe recomandarea de a permite femeilor sa primeasca in avans pilule contraceptive de urgenta (PCU). Acestea trebuie luate cat mai repede posibil dupa contactul sexual neprotejat, dar nu mai tarziu de 120 de ore. Recomandarea anterioara preciza o limita de maximum 72 de ore. Totusi, cu cat PCU este luata mai repede, cu atat poate ajuta la prevenirea sarcinii. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă