x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    10 Aug 2007   •   00:00
OBEZITATE. Copiii care consumă alimente hipocalorice şi băuturi dietetice prezintă mai multe riscuri de a deveni obezi faţă de ceilalţi, deşi mulţi părinţi oferă copiilor o alimentaţie bogată in produse hipocalorice tocmai in efortul de a preveni apariţia acestei boli. O echipă de cercetători de la Universitatea din Alberta a descoperit că, de fapt, cei mici au tendinţa de a mănca o cantitate mai mare de alimente pentru a compensa conţinutul scăzut de calorii.


HIV. Programele de prevenire a infectării cu virusul care produce SIDA, bazate exclusiv pe recomandarea abstinenţei sexuale, fără să insiste pe sexul protejat, nu reduc riscul infectării cu HIV in ţările bogate. Potrivit British Medical Journal, această observaţie va duce la modificarea viitoarelor strategii de finanţare pentru proiectele de combatere a HIV/SIDA in SUA.


MENINGITA. Alte 129 de suspiciuni de meningită au fost inregistrate in ultima săptămănă la unităţile de supraveghere a bolii. Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii Publice, de la inceputul perioadei de monitorizare (luna iunie) şi pănă in prezent, numărul cazurilor de meningită virală confirmate prin examenul de laborator rămăne 28, in ultima săptămănă nefiind confirmat nici un alt caz. Judeţul Prahova şi municipiul Bucureşti sunt zonele cu cele mai multe suspiciuni de meningită. De asemenea, copiii şi tinerii peste 30 de ani rămăn in continuare grupa cea mai afectată. (Luminiţa Ciobanu)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă