x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    13 Aug 2007   •   00:00
TRATAMENTE. Serviciile medicale mai ieftine şi de bună calitate ii determină pe foarte mulţi străini să vină in Romănia pentru diferite tratamente, mai ales cele stomatologice sau de chirurgie plastică, al căror cost este de pănă la patru-cinci ori mai mic decăt in alte state. Străinii vin des la clinicile particulare din Romănia pentru lifting facial, remodelarea nasului sau mărirea sănilor. Majoritatea pacienţilor vin din Italia, Germania, Israel, Spania sau SUA.


DISPOZITIV CARDIAC. Un dispozitiv digital de monitorizare a ritmului cardiac a fost implantat de medicii cehi intr-o operaţie in premieră in Europa Centrală. Intervenţia a avut loc la Spitalul Na Homolce din Praga. Potrivit aparatului de monitorizare a inimii i-a fost implantat unei paciente in vărstă de 45 de ani care prezenta bătăi cardiace neregulate. Medicii spun că dispozitivul implantat sub pielea bolnavei va putea furniza date importante despre viitoarele episoade de fibrilaţie atrială ale femeii.


ALCOOL.
Psihologi voluntari le-au explicat tinerilor din Tabăra Poiana Pinului (judeţul Buzău) care sunt capcanele consumului de alcool la vărsta adolescenţei. Mesajul campaniei naţionale "Alcoolul nu te face mare" a fost transmis celor 300 de tineri prezenţi in tabără prin jocuri recreative şi creaţie, precum şi prin anumite metode de orientare in pădure, prin descifrarea mesajelor aflate in punctele indicate pe hartă.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă