x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info Sanatate - 16 iunie 2007

Info Sanatate - 16 iunie 2007

de Jurnalul National    |    16 Iun 2007   •   00:00
COMPENSATE. In urma verificărilor din ultimele trei săptămăni, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că prescripţia nejustificată a medicamentelor compensate şi gratuite de către medici este una dintre principalele cauze pentru care in mai şi iunie au scăzut plafoanele in farmacii. De exemplu, in judeţul Prahova există deja două dosare trimise in justiţie pentru cazurile in care au fost eliberate reţete unor persoane decedate. O situaţie similară există şi la Galaţi, iar la Iaşi este luat in discuţie cazul unui doctor care a prescris mai multe reţete pentru aceeaşi persoană.


OBEZĂ. Femeia care a murit după ce a suferit o operaţie de cezariană la Spitalul din Satu-Mare nu a decedat din cauza lipsei de medicamente. Aceasta este concluzia comisiei Ministerului Sănătăţii care a investigat cazul. Comisia a constatat că stocurile de anticoagulante din spital erau suficiente, iar operaţia a decurs normal. Totuşi, medicii care au realizat intervenţia nu au luat in calcul faptul că femeia căntărea peste 120 de kilograme, obezitatea fiind un factor de risc pentru tromboembolism.


FĂRĂ VACCINURI.
Vaccinurile impotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive lipsesc de aproape două luni din cabinetele medicale din judeţele Giurgiu, Ilfov, Buzău, Bacău, Bucureşti şi Sibiu, intrucăt licitaţiile au fost organizate cu intărziere. Directorul general in Ministrul Sănătăţii Rodica Costinea a declarat că distribuirea celor 750.000 doze de vaccin va incepe de la 19 iunie. Licitaţiile au fost intărziate intrucăt caietele de sarcini erau gata in februarie. De-abia miercuri au fost semnate contractele cu firmele distribuitoare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă