x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info viaţă sănătoasă 16 iulie 2007

Info viaţă sănătoasă 16 iulie 2007

16 Iul 2007   •   00:00

IGNORANŢĂ. Un sondaj efectuat de Institutul pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie arată că oamenii ignoră avertismentele cu privire la protecţia solară şi cancerul de piele. Din cele 2.000 de persoane intervievate, mai mult de o treime nu foloseşte cremă pentru protecţie solară la plajă. Puţin mai mult de jumătate dintre ei (52%) cunoşteau simptomele melanomului. Incidenţa cancerului de piele se va tripla in următorii 30 de ani, avertizează specialiştii.

Â

MEDITAŢIE. Nu există nici o dovadă ştiinţifică cu privire la efectele benefice ale meditaţiei asupra sănătăţii, spun cercetătorii de la Centrul Naţional de Medicină Alternativă din SUA. Ei au analizat 813 studii care demonstrau calităţile meditaţiei in tratarea unor afecţiuni, precum hipertensiunea arterială sau bolile cardiovasculare. "Aceste studii nu sunt suficient de aprofundate incăt să susţină ideea că meditaţia este o formă eficientă de terapie. Este nevoie de o analiză complexă a efectelor sale", au declarat Maria Ospina şi Kenneth Bond, liderii echipei de cercetare.

Â

AMINTIRI. Creierul uman este dotat cu un mecanism care permite ştergerea in mod voluntar a amintirilor traumatizante, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in revista americană Science. Acest studiu ar putea deschide noi căi in conceperea unor tratamente impotriva depresiei şi anxietăţii.

Â

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă