x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info Viaţă Sănătoasă 3 august 2007

Info Viaţă Sănătoasă 3 august 2007

03 Aug 2007   •   00:00

Femeile care beau două sau trei cafele pe zi prezintă mai puţine riscuri de a face cancer de colon comparativ cu cele care nu beau deloc.

CAFEA. Femeile care beau două sau trei cafele pe zi prezintă mai puţine riscuri de a face cancer de colon comparativ cu cele care nu beau deloc. In cazul bărbaţilor insă, cafeaua nu are acest efect benefic, arată un studiu efectuat la National Cancer Center din Tokyo. Efectele anticancerigene ale cafelei se datorează cafeinei, care are proprietăţi antioxidante şi stimulează funcţionarea colonului. Aceste date au fost obţinute in urma unei analize desfăşurate in răndul a 96.000 de femei şi bărbaţi, cu vărste cuprinse intre 40 şi 69 de ani, pe o perioadă de 12 ani, incepănd din 1990.

SMURD. Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Cluj a inaugurat incă patru staţii de Ambulanţă in Turda, Dej, Huedin şi cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca. Noile staţii sunt dotate cu ambulanţe ultramoderne, achiziţionate de Consiliul Judeţean Cluj. Coordonatorul medical al SMURD Cluj, dr Nicolae Moldovan, a spus că, după inaugurarea celor patru centre, vor fi acoperite zone considerate pănă in prezent izolate. Pe ambulanţele SMURD vor lucra echipe de paramedici de căte patru persoane, specializate in acordarea primului ajutor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă