x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info Viaţă sănătoasă 6 august 2007

Info Viaţă sănătoasă 6 august 2007

de Jurnalul National    |    06 Aug 2007   •   00:00

O echipă de medici belgieni a realizat cu succes un transplant de ovar in cazul a două surori care nu sunt gemene.

PREMIERĂ. O echipă de medici belgieni a realizat cu succes un transplant de ovar in cazul a două surori care nu sunt gemene. Pănă acum, acest tip de transplant a fost reuşit numai intre surori gemene. Teresa Alvaro a rămas fără ovare din cauza unui tratament intensiv impotriva talasemiei. După ce a primit un ovar de la sora ei mai mică, Sandra, pacienta a inceput să aibă din nou menstruaţie. Mai mult, medicii i-au recoltat două ovule care au fost fecundate in vitro, dar embrionii nu au supravieţuit. Insă Teresa Alvaro are in continuare şanse să devină mamă.Â

COBAI. Lipsa legislaţiei in domeniul tratamentelor cosmetice transformă populaţia britanică in "şoricei de laborator", avertizează medicii intr-un articol publicat de BBC News online. Ei susţin că unele companii lansează produse cosmetice in Marea Britanie inainte de a fi autorizate in Statele Unite, unde sunt obligate să respecte reguli stricte.

INEDIT. Profesorul sud-corean Woo-Suk Hwang, ajuns celebru după ce a anunţat in 2004 că ar fi creat celule stem embrionare şi apoi inculpat după ce s-a ajuns la concluzia că falsificase cercetările, ar putea fi reabilitat. Potrivit unui studiu citat de The Times, Hwang a creat din greşeală primele celule umane prin partogeneză, nu prin clonare, aşa cum a pretins. Astfel, Hwang ar putea fi considerat autorul unei descoperiri revoluţionare... chiar dacă din intămplare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă