x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Japonia confirmă încă 32 de cazuri de infectare cu virusul gripei A(H1N1)

Japonia confirmă încă 32 de cazuri de infectare cu virusul gripei A(H1N1)

17 Mai 2009   •   00:00

Numărul total al cazurilor de contaminare cu virusul A(H1N1) în Japonia a ajuns duminică la 44, după ce Ministerul Sănătăţii a confirmat contaminarea altor 32 de persoane, relatează AFP.



Autorităţile au confirmat duminică contaminarea a 29 de elevi de liceu din prefectura Osaka şi oraşul Kobe (prefectura Hyogo), cărora li se adaugă un student, un profesor în vârstă de circa 40 de ani şi o femeie de 50 de ani.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii confirmase îmbolnăvirea a opt liceeni din Kobe, care reprezintă primele cazuri de contaminare pe teritoriul Japoniei.

"Numărul cazurilor de infecţii pe plan local a crescut, din acest moment, la 40", a anunţat un oficial din cadrul Ministerului japonez al Sănătăţii.

Celor 40 de cazuri actuale li se adaugă alte patru, depistate la începutul lunii pe aeroportul din Narita, în apropiere de Tokyo, la un profesor şi trei elevi de liceu japonezi, care au contractat boala în timpul unei călătorii de studii în Canada. Toţi cei patru s-au însănătoşit şi au părăsit spitalul.

Oficialul japonez a anunţat că ministerul strânge informaţii de la medicii de familie ai pacienţilor, pentru a încerca să afle calea de propagare a bolii.

Premierul japonez, Taro Aso, a făcut apel la locuitorii din arhipelag, cerându-le să îşi păstreze calmul, iar Shigeru Omi, fost înalt oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care conduce în prezent comisia guvernamentală de luptă împotriva gripei porcine, a avertizat că "infecţia începe să se răspândească în regiune".

Un oficial din Osaka a declarat că autorităţile nu au putut încă "să stabilească în mod clar existenţa unor contacte între liceenii din Osaka şi cei din Kobe", precizând că nici unul dintre aceştia "nu a călătorit recent în străinătate".

La Osaka, alţi circa 100 de elevi au prezentat simptome suspecte şi sunt supuşi unor controale medicale, iar autorităţile din prefectura Hyogo au afirmat că este posibil ca şi alţi şapte locuitori să fi contractat boala. Aceştia - un profesor, un student şi cinci elevi de liceu - s-au întâlnit recent cu unul dintre liceeni din Kobe care contractase virusul, a afirmat postul de televiziune NHK.
Mediafax

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă