x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Kiwi şi inima

de Steluta Indrei    |    14 Dec 2007   •   00:00
Kiwi şi inima
Sursa foto: Jirkaejc/

Potasiul previne bolile cardiovasculare
Kiwi are mai multă vitamina C decăt o portocală. Dar ştiaţi că are şi un conţinut bogat de potasiu? De aceea, kiwi contribuie la menţinerea unei inimi sănătoase.



Potasiul previne bolile cardiovasculare
Kiwi are mai multă vitamina C decăt o portocală. Dar ştiaţi că are şi un conţinut bogat de potasiu? De aceea, kiwi contribuie la menţinerea unei inimi sănătoase.


Răcoritor şi incărcat de vitamine, minerale şi fibre alimentare, kiwi este fructul ideal pentru a ne menţine in formă. Un singur kiwi ne asigură doza zilnică necesară de vitamina C (80 mg). In afară de vitamina C, kiwi furnizează o cantitate apreciabilă de vitamina E (3 mg/100 g), provitamina A (0,05 mg/100 g) şi vitamine din grupul B, care joacă un rol important in intărirea sistemului imunitar. Toate acestea doar cu preţul a 50 de calorii.

Kiwi constituie şi o bună sursă de energie datorită glucidelor pe care le conţine (10 g/100 g). Glucidele din kiwi sunt zaharuri uşor asimilabile, in special fructoză şi glucoză. Cu acordul nutriţionistului pot mănca kiwi şi diabeticii.


ANTIHIPERTENSIV NATURAL. Un studiu efectuat la Universitatea din Oslo a arătat că, datorită conţinutului ridicat de potasiu, kiwi este un bun remediu pentru afecţiunile cardiovasculare. Un fruct de 100 de grame ne asigură 300 de miligrame de potasiu, care are rol de a regla tensiunea arterială. De aceea, kiwi este recomandat persoanelor cu hipertensiune apărută pe fondul unui consum crescut de sare. Cercetătorii au constatat de asemenea că aceste fructe exotice au un efect protector impotriva bolilor cardiovasculare prin reducerea conţinutului de colesterol in sănge. Kiwi impiedică depunerea plăcilor de grăsimi pe pereţii arterelor, prevenind astfel ateroscleroza. Cercetătorii norvegieni susţin că două-trei kiwi pe zi pot arde grăsimile care blochează arterele, scăzănd in acest fel formarea trombozelor (astuparea unui vas sangvin cu un cheag de sănge). Datorită proprietăţilor anticoagulante, aceste fructe pot inlocui aspirina, recomandată pentru creşterea vasodilataţiei in unele afecţiuni cardiovasculare, susţin cercetătorii de la Oslo. Alte surse naturale de potasiu sunt bananele (400 mg potasiu/100 g), salata verde (360 mg potasiu), ciupercile (320 mg), cartofii noi (320 mg), caisele (270 mg), merele (150 mg), perele (150 mg).

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă kiwi