x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Lasă-te de fumat şi îţi plătim nunta!

Lasă-te de fumat şi îţi plătim nunta!

de Oana Antonescu    |    12 Iul 2009   •   00:00
Lasă-te de fumat şi îţi plătim nunta!
Sursa foto: MUHAMAD HAMED/REUTERS

O organizaţie caritabilă din Riad, Arabia Saudită, propune bărbaţilor fumători să renunţe la viciul lor înainte de căsătorie. În schimb, ­organizaţia se angajează să suporte toate costurile nunţii.



Sute de bărbaţi şi-au exprimat intenţia de a participa la ineditul concurs, intens mediatizat în Riad. Premiul este atât de râvnit încât un bărbat a început să fumeze doar pentru a putea participa la concurs, potrivit BBC. Motivul interesului este cât se poate de întemeiat: în cea mai mare parte a lumii arabe, mirele este cel care suportă costurile nunţii. Şi pentru că aceste ceremonii nu sunt nici pe departe modeste, mulţi bărbaţi le amână până reuşesc să strângă banii necesari.

Participanţii la concurs trebuie să urmeze un curs de consiliere antifumat cu o durată de şapte zile, potrivit informaţiilor furnizate de organizaţia caritabilă Purity, iniţiatoarea concursului. La data de 6 august, la finalul cursului va avea loc o tragere la sorţi prin care va fi desemnat câştigătorul marelui premiu. Alţi 20 de finalişti vor primi obiecte de mobilier, au mai anunţat organizatorii.

Iniţiativa a fost întâmpinată însă şi cu câteva critici. Unii oponenţi sunt de părere că ea deva­lorizează uniunea sfântă dintre un bărbat şi o femeie, în vreme ce alţii au catalogat-o drept se­xistă. Organizaţia caritabilă s-a declarat însă foarte mulţumită de succesul de care se bucură campania şi speră să încurajeze renunţarea la fumat.

Aproximativ un sfert din cele 27,6 milioane de locuitori ai Arabiei Saudite sunt fumători.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă