x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Lege - Spitalul Fundeni nu se mai privatizeaza

Lege - Spitalul Fundeni nu se mai privatizeaza

de Magda Marincovici    |    02 Iul 2005   •   00:00

In plenul Camerei Deputatilor a fost respinsa Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru aprobarea concesionarii unor servicii publice din cadrul Institutului Clinic Fundeni (ICF).
Ordonanta respinsa avea ca obiect scoaterea din circuitul sanitar public a institutului. Legea privind respingerea ordonantei urmeaza sa fie promulgata de Presedintie. Potrivit ministrului Mircea Cinteza, licitatia privind privatizarea institutului trebuia sa aiba loc saptamana viitoare.
In sprijinul privatizarii ICF s-au adus argumente de ordin financiar. Dar la ora actuala ICF este singura unitate care deruleaza concomitent trei programe de transplant: renal, hepatic si medular. Dar costurile operatiilor de transplant nu au fost acoperite de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

IN TOP. In anul 1999, ICF a fost declarat de interes national si trecut in subordinea Ministerului Sanatatii. In prezent are 1.118 paturi, 1.500 de angajati din care 289 de medici. Ca marime si volum de activitate este prima unitate medicala din tara.
Aici se realizeaza procedee terapeutice, tehnici chirurgicale, supraspecializari unice in sistemul medical romanesc si printre putinele din Europa, cum ar fi transplantul renal, de ficat si de maduva.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă