x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Locuri de muncă garantate pentru medici

Locuri de muncă garantate pentru medici

de Oana Antonescu    |    22 Mai 2009   •   00:00

Ministerul Sănătăţii (MS), Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Federaţia Sanitas au încheiat astăzi un acord care garantează păstrarea locurilor de muncă în sistemul sanitar şi menţinerea salariilor de bază, a sporurilor şi a primelor de stabilitate pentru întregul personal medical, în conformitate cu contractele colective de muncă.



Acordul mai prevede, potrivit comunicatului de presă al MS, ca reprezentanţii Federaţiei Sanitas să participe la elaborarea proiectului de lege a sănătăţii şi să colaboreze cu autorităţile sanitare la procesul de descentralizare.

Ministerul Sănătăţii, la rândul său, a promis va susţine în acest an creşterile salariale ale personalului din sistem, corelativ cu introducerea sistemului de co-plată prin noua Lege a Sănătăţii, dar şi acordarea primei de vacanţă cu condiţia încadrării în cheltuielile bugetare aprobate cu această destinaţie.

Cadrele medicale primesc în prezent, pe lângă salariul de bază, sporul de vechime, sporul de prevenţie de 11%, sporuri diferenţiate în funcţie de specialitate şi alte două prime de stabilitate la nivelul salariului de bază.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă